Szeretettel köszöntjük kedves látogatóinkat a
Hegyvidék SE MOM tájfutó szakosztályának honlapján!

Elérhetőségeink:

Szakosztályvezető:
Borosznoki László
e-mail: küld
Tel.: 20/924-8859
Edző:
Kisvölcsey Ákos
e-mail: küld
Tel.: 20/532-0381
További elérhetőség: mom@mom-o.hu
Gyere hozzánk tájfutni!

2021-

Facebook oldalunk

A legújabb híreink a Facebook oldalunkon érhetőek el.


Link


2021.10.16-17.

Éjszakai és Egyesületi Váltó OB

Az Éjszakai Országos bajnokságon Mikes Janka harmadik, Kain Gergely második helyezést ért el a kategóriájában. Az Egyesületi Váltó bajnokságon a női csapatunk felnőtt bajnok lett.

...

2021.10.09.

Hosszútávú Országos Egyéni Bajnokság

Mikes Janka első, Gerzsényi Bodza harmadik helyezést ért el a kategóriájában.

2021.09.13.

Őszi Vakondok Kupa

Eredmények

2021.09.16.

Rövidtávú Országos Egyéni Bajnokság

Az idei Rövidtávú Országos Egyéni Bajnokságon is számos szép helyezést értünk el. Gáronyi Csilla országos bajnok lett, Zsebeházy István, és Kain Gergely 2., Gerzsényi Bodza 5. helyezést ért el a kategóriájában.

2021.08.05.

Budapest Kupa 23. forduló Maácz Benedek emlékére

Eredmények

2020.12.27.

BÚÉK Edzés

Kiírás

Eredmények

Részidők

Eredmény megjegyzések

2020.12.05.

Bajnokaink 2020-ban

Idén is a korábbi évekhez hasonlóan, számos országos bajnokságon állhattak dobogóra versenyzőink.

Eredményeink

Országos Középtávú bajnokság:Országos Váltó bajnokság:Rövidtávú és Sprint Váltó Országos bajnokság:
Pontbegyűjtő Csapat Országos bajnokság:Normáltávú Országos bajnokság:Egyesületi Váltó Országos bajnokság:Éjszakai Országos bajnokság:


Fotók: Máthé István

2020.05.05.

MTFSz Pályakitűző Verseny

"Az MTFSz által kiírt pályakitűző versenyre 18 érvényes pályamű érkezett. Az értékelést egy háromfős szakmai bíráló bizottság végezte, melynek tagjai Less Áron (az IOF Versenybizottságának vezetője), Miháczi Zoltán (az MTFSz Versenybizottságának vezetője) és Molnár Péter (a 2021-es csehországi Felnőtt VB ellenőrző bírója) voltak."

Egyesületünk tagjai remekül szerepeltek a versenyen, Györgyi Péter 2., Sárközy Zsófia 3. helyezést ért el, gratulálunk nekik!

MTFSz link

2020.02.20.

2019-es évi díjazottjaink

Sárközy Zsófia lett a felnőtt nők között Év Tájfutója a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség (MTFSz) döntése alapján. Az utánpótlás lányok között Gárdonyi Csilla sorozatban ötödik ilyen díját szerezte meg, míg edzőnk, Kisvölcsey Ákos zsinórban a harmadik évben lett az Év Edzője. Az idén 50 éves MTFSz díjazta az elmúlt 50 év 50 meghatározó személyiségét is. Bár egyesületünk csak 1987-ben alakult meg, tagjaink közül ketten is kaptak ilyen díjat: Borosznoki László (szakosztályvezető) és Kisvölcsey Ákos.

MTFSz gála

A Budapesti Tájfutó Szövetség hagyományosan az utánpótlás kategóriákban díjazza az év legjobbjait. A 2019-es eredményei alapján Gárdonyi Csilla az ifjúsági, míg Czakó Boglárka a serdülő lányok között nyert. Czakó Boglárka elnyerte az Ezüst futócipő díjat is, továbbá Sárközy Zsófia az egyetemisták Jó tanuló, jó tájfutó díját nyerte el.

BTFSz bajnokok vacsorája

1G7A6719 1G7A6716 1G7A6610 IMG_2356 1G7A5987

2019.09.01.

Ifjúsági Európa bajnokság

Egyesületünk több versenyzője is kijutott az idei Ifjúsági Európa bajnokságra:

Hogy tetszett nektek az ország, a terep, volt e valami, ami nagyon más volt / nem arra készültetek?

Bogi:
Magából az országból szerintem nem túl sokat láttunk, csak egy városban voltunk igazából és ott is buszokkal vittek minket mindenhova. Sima lakótelepes nagyváros volt, egy régebbi rész volt benne, ahol a sprint verseny lezajlott. Mivel az EB előtt egyszer voltunk kint edzőtáborozni hasonló erdei terepen, ezért erről már voltak elképzeléseim. Inkább pozitívan csalódtam, mert a normáltávú terepe jóval fehérebb volt mint amire számítottam. Nekem mind a normáltáv mind a váltó terepe tetszett, technikásak voltak, de azért futni is lehetett rajtuk.
Rita:
Az a része az Grodnónak, amiket láttunk, az az itthoni városok lakótelepes részére hasonlított, de ezek nem feltétlen voltak lakótelepek, csak a házak voltak olyanok. Amikor kint voltunk tavasszal edzőtáborozni, akkor nagyon bozótos volt minden, nagyon lassan tudtunk haladni az erdőben, ehhez képest az EB terepe sokkal jobban futható volt. Jó volt, hogy nem nagyon voltak utak az erdei terepeken, és technikásak voltak a pályák, így inkább a tájékozódásra kellett figyelni. Az volt fura, hogy ők a kisebb köveket is jelölik a térképen, ezért azokra is kellett figyelni.
Lilla:
Az országot leginkább csak kocsiból láttuk (főleg a rengeteg kiállított tankot). Grodnoban lakótelep szerű terepen voltunk (kevesebb parkkal mint itthon). Az erdei terepek elég bozótosak voltak, de sokkal jobban lehetett haladni bennük, mint amikor tavasszal kint voltunk. A normál távon eléggé meglepett a fehér erdős, meredek rész, de a többi rész olyan volt, mint amire számítottam (nem túl jó láthatóság, technikás, kevés út).

Melyik számra készültetek a legjobban, és hogy sikerült, elégedettek vagytok -e igy utólag?

Bogi:
Igazából egyik számra sem készültem kiemelten, de talán a váltóban bíztam a legjobban, mert tudtam, hogy három jó embert kevés ország tud kiállítani és mi egy elég erős csapattal mentünk oda. Sajnos ez a végén nem sikerült olyan jól, mint ahogy azt elképzeltem, de az egyéni futásaim közül a váltó ment a legjobban és örülök, hogy végül 5-dik helyen tudtam behozni a csapatot. A normáltávú eredményemmel teljesen elégedett vagyok, volt benne ugyan hibám, de ennél jobbat nem várhattam magamtól. Ami nagyobb csalódást okozott számomra az a sprint volt, mivel nagyon sokat hagytam benne két hiba miatt és persze a 3 másodperces lemaradást a dobogóról a mai napig nehéz elfogadnom.
Rita:
Nekem nem volt nagy elvárásom magammal szemben, mivel első EB-m volt, és nem tudtam, hogy mit tudok kihozni magamból egy ilyen komoly versenyen. Azt tudtam, hogy sprinten nincs nagyon esélyem, úgyhogy avval nem nagyon foglalkoztam előtte, ehhez képest teljesen elégedett vagyok az eredményemmel. A normáltáv volt az első szám, annál még próbáltam beleszokni a versenybe, és ez eléggé jól sikerült, ugyan maradt benne mind futásilag mind tájékozódásilag kb. 3 perc, az eredményemnek nagyon örültem, bár nagyon meglepett... A váltó volt az, amire tudtam, hogy lehet esélyünk, elég erős csapatunk volt, de sajnos pont azt rontottam el, úgyhogy avval nem vagyok elégedett
Lilla:
Én leginkább a normál távban bíztam, az elvárásom annyi volt, hogy javítsak a tavalyi edényeimhez képest és hogy fussak egy jót.. Hát az utóbbi nem nagyon jött össze. A normál távban nagyot csalódtam, tájékozódásilag elég rosszul ment, nem tudtam eléggé koncentrálni, egymást követték a több perces hibák. A váltó pálya ment legjobban, (bár az csak "tét nélküli" verseny volt (lehet emiatt)) 1-2 perc maradt csak benne, és egészen élveztem. A sprinttel kapcsolatban nem voltak nagy elvárásaim, de sajnos abba is becsúszott pár - elég csúnya - hiba; sprinttel se vagyok nagyon megelégve..

Melyik a következő nagy verseny, amire készültök / ki akartok jutni?

Bogi:
Legközelebbi célom a normáltávú OB. De leginkább a jövő évi 2020-as EB-re készülök, mivel az Magyarországon lesz megtartva. Szívesen mennék a 2020-as JWOC-ra is, de sajnos az új szabály miatt ezen a versenyen valószínűleg nem indulhatok el.
Rita:
Próbálunk felkészülni a normáltávú, és pontbegyüjtő OB-ra, mivel az eddigi években nem sikerült jól elosztanunk a pontokat. Távolabbi cél a jövő évi Salgótarjani EB.
Lilla:
A következő verseny amire készülök, az a ONEB és a POCS. Ezek után pedig készülünk a hazai rendezésű EB-re.

Ha rajtatok múlna, hol rendeznétek a jövő évi EB-t, hol versenyeznétek szívesen illetve mi lenne az a szuperképesség, amit az EB idejére választhatnátok?

Rita:
Lipica valamelyik terepét választanám EB-re. Szuperképességem az lenne, hogy át tudok változni vaddisznóvá, mert az gyorsan megy át a bozóton, és hegyen völgyön át (őzike lennék, de Zsófi szerint az nem illik hozzám ) De az is hasznos lenne, ha Dóra, a felfedező lehetnék, mert ő mindig kap segítséget...
Bogi:
Ez nehéz kérdés, de talán egy Lipicai terepet választanák, azokat nagyon szeretem. Szuperképességnek az idei EB tapasztalatai után talán azt választanám, hogy immunis legyen a szervezetem a romlott ételekre Mást igazán nagyin szuperképességet nem választanék, mivel csalással nem jó nyerni.
Lilla:
Először nekem is Szlovénia jutott eszembe, érdekesek a terepek, közel van és már többször jártunk ott. Viszont hogy ne csak Szlovénia legyen, lehetne Szlovákia (az Aggtelekhez közeli rész) vagy esetleg Portugália (amilyen jól ment télen az edzőtábor.. ). Szuperképességnek talán azt választanám, hogy tudjam befolyásolni az időjárást (nem szeretnék nagyon extrém időben futni).2019.07.01.

Középtávú és Váltó OB

Egyesületünk rendezte az idén, a legnagyobb létszámú országos bajnokságot, a középtávú, és váltó országos bajnokságot Öskün, amin versenyzőink is szép sikereket értek el.

MTFSz link

2019.02.01.

Versenyzőinket és edzőnket díjazták

Gárdonyi Csilla sorozatban negyedszer nyerte el az év utánpótlás lány tájfutója díjat a Magyar Tájékozódási Futó Szövetségtől, míg Sárközy Zsófia lett az év női junior női tájfutója. A tavalyi évhez hasonlóan ismét egyesületünk edzője, Kisvölcsey Ákos lett az év edzője.

MTFSz linkA Budapest Tájfutója díj mindhárom női díjazottja az egyesületünk versenyzője: Sárközy Zsófia a juniorok között, Gárdonyi Csilla az ifjúságiak között, míg Czakó Boglárka a serdülők között nyert.

BTFSz link2019.01.14.

A 2018-as évünk

2018-ban is számos világversenyre jutottak ki egyesületünk versenyzői, jobbnál jobb eredményeket elérve. Az idei évben is reméljük hasonló sikerekben lesz részünk.

EYOC (2018. 06. 28-07. 01. Veliko Tarnovo, Bulgária)
váltó: W16 4. Hungary Boglarka Czako, Petra Kishanti, Viktoria Mag W18 7. Hungary Dorottya Hajnal, Hanga Szuromi, Csilla Gardonyi
sprint: W18 1. Csilla Gardonyi W16 14. Boglarka Czako, 32. Lilla Zempleni
normáltáv: W18 4. Csilla Gardonyi W16 13. Boglarka Czako 39. Lilla Zempleni


JWOC (2018. 07. 8-14. Kecskemét)
normáltáv: 2. Sárközy Zsófia, 9. Gárdonyi Csilla
sprint: 3. Gárdonyi Csilla, 11. Sárközy Zsófia
középtáv: 1. Gárdonyi Csilla, 6. Sárközy Zsófia
WUOC (2018. 7. 17-21., Kuortane, Finnország)
váltó: 37. Hungary2 Daniel Peregi, Balazs Miavecz, Tamas Tölgyesi
normáltáv: 69. Balazs Miavecz
középtáv: 61. Balazs Miavecz

WOC (2018. 08. 4-11. Riga-Sigulda, Lettország)
váltó: 15. Hungary Virag Weiler, Regina Bertoti, Zsofia Sarkozy
középtáv: 46. Zsofia Sarkozy
normáltáv: 45. Zsofia Sarkozy
sprintváltó: 18. Hungary Virag Weiler, Levente Tugyi, Aron Bako, Zsofia Sarkozy2018.12.29.

BÚÉK Kupa
2018. december 23.

Idén is megrendeztük a hagyományos évzáró versenyünket, eredmények az alábbi linken találhatóak.

MTFSz link


2018.12.21.

Gárdonyi Csilla nyerte az 'év tájfutó teljesítménye' díjat

Egyesületünk tájfutója, Gárdonyi Csilla kapta a legtöbb szavazatot a World of O által kezdeményezett 'év tájfutó teljesítménye' szavazáson a női kategóriában. Gratulálunk! :)

Cikk, és interjú

2018.09.23.

MOM Kupa
2018. szeptember 23.

MTFSz link

2017.12.30.

BÚÉK Kupa
2017. december 30.

Kiírás

2017.10.08.

Őszi Vakondok Kupa - MOM Park (Gesztenyés kert)
2017. november 08.

Eredmények

Értesítő

2017.09.23-24.

MOM Kupa
2017. szeptember 23-24.

Eredmények

2017.04.15.

Hegyvidék Kupa és Budapest Középtávú Bajnoksága
2017. április 15.

Kiírás

Értesítő

Rajtlista

Eredmények

2016.12.31.

BÚÉK Kupa
2016. december 31.

Kiírás

2016.10.1-2.

MOM Kupa
2016. október 1-2.

Eredmények - MTFSz link

Értesítő

Képek a terepről

2016.03.23.

3Sz/6
2016. március 23.

Kiírás

2016.03.9.

Tavaszi Vakondok kupa
2016. március 9.

Eredmények

Értesítő

2015.12.27.

BÚÉK Kupa
2015. december 27.

Kiírás

Eredmények

Részidős eredmények

Képek

2015.11.22.

MOM Kupa
2015. november 22.

Eredmények

Részidős eredmények

Csapat eredmények

Értesítő

Rajtlista

Kiírás

2015.11.4.

Őszi Vakondok kupa
2015. november 4.

Eredmények

Értesítő

2015.10.7.

Vezér kupa
2015. október 7.

Értesítő

2015.10.17-18.

ONEB - OEVB
2015. október 17-18.

OB információk

2015.09.05.

Budapest Rövidtávú és Sprintváltó Bajnoksága
2015. szeptember 5.

BP rövidtávú eredmények

BP rövidtávú részidők

Váltó eredmények

Váltó részidők

Rajtlista

Kiírás

Értesítő

2015.06.28.

Szép eredmények az ifi Eb-n

Kolozsvárott rendezték meg az idei Ifjúsági Európa-bajnokságot, melyen a MOM-os lányok nagyszerű eredményeket értek el. Első nap a szakadó esőben megtartott normáltávú versenyen Gárdonyi Csilla kiváló futással az ötödik helyen ért célba.

Fotó: Máthé István

Váltóban második futóként Csilla ismét remekelt: a legjobb idővel a hetedik helyről a harmadikra hozta fel a magyar váltót, és a két és fél perces hátrányt is lefaragta egy percre; a csapat végül bronzérmet nyert. A zárónapi sprintversenyen Sárközy Zsófia futott kiválóan: a pálya harmadánál még vezetett, végül az ötödik helyen zárt, mindössze hét másodpercre a dobogótól.

Fotó: MTFSZ

Eredményeink

2015.05.07.

Sárközy Zsófia kapta a 2014-es év legjobb MOM-os utánpótláskorú versenyzöjének járó díjat, amit idén is a Finn nagykövet, Pasi Tuominen adott át. Ebben az évben az alapító nagykövet Pertti Torstila is részt vett az eseményen.

2015.03.25.

Tavaszi Vakondok kupa
2015. március 25.

Eredmények

Értesítő

2014.12.27.

BÚÉK Kupa
2014. december 27.

Értesítő

Eredmények

2014.10.05.

3sz/37, Feneketlen - tó
2014. november 05.

Eredmények

Értesítő

2014.09.27-28.

MOM Kupa
2014. szeptember 27-28.

Összetett Eredmények

2. napi eredmények

1. napi eredmények

Rajtlista

Értesítő

Kiírás

2014.04.26.

Budapesti Diákolimpia és Hegyvidék Kupa
2014. április 26.

Diákolimpia eredmények

Hegyvidék Kupa eredmények

Versenyen készült képek

Hegyvidék Kupa rajtlista

Diákolimpia rajtlista

Hegyvidék Kupa értesítő

Diákolimpia értesítő

Hegyvidék Kupa kiírása

Diákolimpia kiírása

2014.03.26.

3sz/7, Normafa
2014. március 26.

Értesítő

Eredmények

2014.03.12.

Tavaszi Vakondok kupa
2014. március 12.

Értesítő

Eredmények

2013.12.28.

BÚÉK kupa
2013. december 28.

Értesítő

Eredmények

2013.11.06.

Őszi Vakondok kupa
2013. november 06.

Értesítő

Eredmények

2013.10.09.

Hegylakó kupa
2013. október 9.

Értesítő

Ghz eredmények

Ghz SI eredmények

Mhz eredmények

Mhz SI eredmények

Khz eredmények

Khz SI eredmények

2013.09.21.

MOM kupa 2013
2013. szeptember 21.

Kiírás

Értesítõ

Rajtlista

Eredmények

SI első futam

SI második futam

2013.05.09.

Budapest sprintbajnoksága és
Budapest 2x2 fös (sprint) váltóbajnoksága

2013. május 11.

Értesítő

Rajtlista

Sprint bajnokság eredmények (MTFSz honlap)

Váltó eredmények (MTFSz honlap)

Tömegrajt videó

2013.03.27.

Miavecz Balázs kapta a 2012-es év legjobb MOM-os utánpótláskorú versenyzöjének járó díjat, amit idén is a Finn nagykövet, Pasi Tuominen adott át.

2013.04.13.

Hegyvidék Kupa 2013
2013. április 13.

Eredmények

SI részidők

2013.03.17.

Szakosztályvezetőnk, Borosznoki László (Bobó) Skerletz Iván-díjat kapott a magyar tájfutás szolgálatában végzett szerteágazó, több évtizedes tevékenységéért, vezetői, versenybírói, utánpótlás-nevelő és szervezői munkásságáért. Gratulálunk!

A díjat Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, a MOB alelnöke adja át. (Fotó: Máthé István)

2012.12.29.

BÚÉK Kupa
2012. december 29.

Kiírás

Eredmények

2012.11.07.

3Sz38 parkverseny, Nagy Novemberi Vakondok Kupa
2012. november 7.

Kiírás

Eredmények

2012.10.09.

3Sz34 parkverseny
Hegylakó Kupa*

2012. október 10.

Kiírás

Kiírás (pdf)

*Bővebben: a már nem Hegylakó végre Jedi lovag lett és végül megelőzte a 4-es metrót is Kupa

2012.09.29.

MOM Kupa 2012
2012. szeptember 29.

Eredmények

SI részidők

2012.07.26.

Pontbegyűjtő Országos Csapatbajnokság
2012. szeptember 9.

Honlap

2012.04.22.

Budapesti és Pest megyei diákolimpia

Hegyvidék Kupa 2012
(2012. április 22.)

Eredmények

SI részidők

Budapest Éjszakai Bajnoksága
(2012. április 21.)

Eredmények

SI részidők

2012.04.06.

3Sz 8 parkverseny
2012. április 4.

Eredmények

2012.03.28.

V. Vakondok Kupa 2012
2012. március 14.

Eredmények (pdf)

2011.12.23.

BÚÉK Kupa
2011. december 30. (péntek)

Eredmények

Eredmények (pdf)

2011.12.15.

3Sz 42 IV. Vakondok Kupa 2011
2011. november 23.

Eredmények (pdf)

2011.10.24.

3Sz 35 Hosszúrét Kupa 2011
2011. október 12.

Kategóriánkénti eredmények

Kategóriánkénti SI részidők

Pályánkénti eredmények

Pályánkénti SI részidők

2011.09.18.

MOM Kupa és Budapest Csapatbajnoksága
2011. szeptember 17-18.

1. napi SI részidők

2. napi SI részidők

Összetett eredmények

Budapest Csapatbajnokság eredmények

2011.03.30.

Györgyi Ábel kapta 2010-ben a MOM legjobb utánpótláskorú versenyzőjének járó vándordíjat , melyet hagyományosan idén is a finn nagykövet, Jari Vilén adott át.

2011.03.26.

Hegyvidék Kupa 2011 és
Budapest Középtávú Bajnoksága

(2011. március 26.)

1. forduló SI részidők

2. forduló SI részidők

Összetett eredmények

2011.03.14.

3Sz 8 parkverseny
2011. március 23.

Kiírás

Kiírás (pdf)

Eredmények (doc)

Eredmények (pdf)

2010.12.31.

BÚÉK Kupa
2010. december 29. (szerda)

Eredmények

2010.12.02.

3Sz 42 III. Vakondok Kupa 2010
2010. november 24.

Eredmények normál

Eredmények kalandos

2010.10.15.

3Sz 36 Hosszúrét Kupa 2010
2010. október 13.

Pályánkénti eredmények

Pályánkénti SI részidők

Kategóriánkénti edmények

Kategóriánkénti SI részidők

2010.09.19.

MOM Kupa 2010

2010. szeptember 18-19.

1. napi SI részidők

2. napi SI részidők

Összetett eredmények

Képek az eredményhirdetésről

2010.03.25.

Jenes Géza kapta 2009-ben a MOM legjobb utánpótláskorú versenyzőjének járó vándordíjat , melyet hagyományosan idén is a finn nagykövet, Jari Vilén adott át.

2010.03.20.

Budapest hosszú távú bajnoksága és Hegyvidék Kupa 2010
2010. március 20.

Eredmények

SI részidők

2010.03.18.

3Sz 7 parkverseny
2010. március 17.

Kiírás

Kiírás (pdf)

Eredmények (pdf)

2009.12.31.

BUÉK Kupa 2009
2009. december 27.

Eredmények és pályák

2009.12.15.

3Sz 42 és 3Sz 36 parkverseny
2009. november 25.

Eredmények

Eredmények (pdf)

2009.10.04.

MOM Kupa 2009

2009. október 3-4.

Eredmények

2009.03.29.

Hegyvidék Kupa 2009
2009. március 29.

Eredmények

SI-részidők

2009.02.10.

3Sz 4. parkverseny
2009. március 25.

Kiírás

Eredmények

verseny
2009. március 25.

Kiírás

Eredmények