Rövidtávú Országos Bajnokság

A hétvégén rendezték a Rövidtávú Országos Bajnokságot Pécsett, ahol Gerzsényi Bodza tavalyi sikerét megismételve újra magyar bajnok lett az ifik között!

Bodza holtversenyben végzett az élen egy horvát versenyzővel (aki a magyar bajnokság eredményébe nem számít bele), tőlük mindössze 3 másodperccel lemaradva Mikes Jankáé lett a bajnoki ezüstérem. Ugyancsak ezüstérmes lett Szakál-Biró Sára a 14 évesek közt, ami eddigi legjobb egyéni ob helyezése!

Női elitben Gárdonyi Csilla előzetesen semmi esélyt nem adott magának az éremre, ehhez képest úgy szerezte meg a bronzot, hogy a 4. helyezett messze mögötte volt és csak néhány másodperccel csúszott le az ezüstről.

A sprintszezon zárásaként fontos említést tenni az ob legnagyobb előversenyéről, a Suzuki Esztergom Kupáról, ahol Kézdy Judit mindhárom futamot megnyerve szerezte meg az összetett győzelmet a junioroknál. A fiúknál ezúttal becsúszott néhány kisebb hiba, ők legközelebb az októberi hosszútávú ob-n (már erdei terepen) próbálnak majd javítani az eredményeiken.

📷: Máthé István

Scroll to Top