Edzések

Edzéseink kezdőknek

Ha szívesen megismerkednél a tájfutás alapjaival, akkor első lépésként a keddi edzéseinket javasoljuk a Normafán. Már ezeken az edzéseken is ellenőrzőpontokat kell keresni az erdőben tájfutó térkép segítségével, így könnyedén megtanulhatod a legfontosabb térképjeleket és a tájoló használatát.

Ráadásul több rutinos tagunk segíti a fejlődésedet, így jut idő mindenkire, hogy meg lehessen beszélni az aznapi tapasztalatokat és az esetleges hibákat. Ennek köszönhetően gyorsan fejlődhetsz, és ha már rendelkezel a megfelelő alapokkal, akkor javasolni fogjuk, hogy járj a csütörtöki edzéseinkre is. Ezeket a XII. kerület különböző parkjaiban tartjuk, így változatos kihívásokkal találkozhatsz.

Télen a hideg, sötét időszakban tornateremben készülünk fel a következő évre, de természetesen itt is érdekes feladatok várnak rád a futás mellett.

További információk a kezdők edzéseiről:

06703711043 (Dobróka Anett)
info@mom-o.hu


Edzéseink haladóknak

Ne lepődj meg, ha néhány év elteltével kicsit unni fogod a Normafát, mert már annyira ismered, mint a tenyeredet! Sok más egyesülettel szemben, nálunk erre a problémára is van megoldás.

Haladó szintű edzéseink helyszíne szinte minden alkalommal kicsit máshol van, így a rutinszerű feladat végrehajtás helyett használnod kell a korábban megszerzett tudásod, hogy minél jobban megoldjad a rád váró kihívásokat.

Ezeken az edzéseken minden adott ahhoz, hogy nemzetközi szinten is a legjobbak közé kerülj, de természetesen akkor is járhatsz ide, ha nincsenek bajnoki álmaid, csak élvezni szeretnéd ezt a nagyszerű sportágat.

További információk a haladók edzéseiről:

ksvlcs@gmail.com (Kisvölcsey Ákos)
info@mom-o.hu


GYIK az edzésekről

Ha más kérdésed lenne, keress minket bátran az elérhetőségeink egyikén!

Mi is az a tájfutás?

Olyan sport, ahol a futás mellett a fejedet is használnod kell. Itt a térkép segítségével te döntheted el, hogy pontosan milyen útvonalon akarsz eljutni a következő ellenőrzőpontig. Emiatt egyrészt érdemes egy kis időt rászánnod, hogy kitaláld, melyik útvonal a leggyorsabb, másrészt pedig arra is figyelned kell, hogy menet közben ne tévedj el. Ha szívesen futsz, és egy kis gondolkodás sem okoz gondot, akkor ez a te sportod!

Nincs semmi tájfutó tapasztalatom. Elmehetek egy edzésre?

Persze! Kezdő (elsősorban 9-13 éves) fiatalok jelentkezését folyamatosan várjuk. Bár vannak, akik ezt-azt már megtanultak korábban (pl. a szüleiktől), de a legtöbben az első edzésükön találkoznak először tájfutó térképpel.
Érdeklődj valamelyik elérhetőségünkön!

Hány éves korban érdemes elkezdeni a tájfutást?

A kezdők csoportjában jellemzően 9-13 éves gyerekek vannak. Természetesen vannak kivételek, javasoljuk, hogy érdeklődj az elérhetőségeinken. Kezdő felnőttek képzésével sajnos nincs kapacitásunk foglalkozni.

Hány éves korig lehet tájfutni?

Gyakorlatilag bármeddig: a szenior világbajnokságokon még a 90 év felettieknek is rendeznek versenyeket. Szakosztályunkban az edzéseket elsősorban utánpótláskorú és élversenyzőknek szervezzük, de számos tagunk ezt követően is rendszeresen edz és versenyez.

Miért ezt a klubot válasszam?

Szakosztályunk létszáma viszonylag alacsony, így sokkal több idő jut mindenkire, gyorsan fejlődhetsz! Ennek köszönhetően mi vagyunk a nemzetközi utánpótlás világversenyeken a legeredményesebb magyar egyesület: tagjaink az ifjúsági Európa-bajnokságokon összesen 30 érmet nyertek, ebből egyéni számokban 7 arany, 4 ezüst és 4 bronzérmet (2023-as adat), és természetesen számos sikeres váltóban is szerepeltek. Nálunk találkozhatsz a junior világbajnok Gárdonyi Csillával és a többi bajnokkal, de akkor is csatlakozhatsz, ha nincsenek bajnoki álmaid, csak élvezni szeretnéd ezt a nagyszerű sportágat. A XII. kerületi önkormányzat támogatásának köszönhetően ráadásul a tagdíjunk is viszonylag alacsony.

Ha jobban megismernél minket, nézz szét a honlapunkon és a Facebook oldalunkon, vagy érdeklődj valamelyik elérhetőségünkön!

Mennyibe kerülnek az edzések?

A legfiatalabbaknál edzésenként kell fizetni, így az sem jár jelentős költséggel, ha esetleg valaki néhány edzés után úgy érzi, hogy ez nem az ő sportja. A későbbiekben havi tagdíjat is lehet fizetni, ebből a leigazolt tagjainknak már versenyzési lehetőséget is biztosítunk. Az aktuális összegekről érdeklődj az elérhetőségeinken. Edzőink társadalmi munkában segítik a fiatalok fejlődését, és a XII. kerület is támogatja a szakosztályunkat, így edzésenként legfeljebb pár ezer forintos összegre lehet számítani.

Kik tartják az edzéseket?

A haladók edzését Kisvölcsey Ákos (Vöcsök) tartja, akit több alkalommal is megválasztottak Az év tájfutó edzőjének és rengeteg további elismerést is begyűjtött (részletekért lásd a Díjaink menüpontot). A háttérből ő szervezi a kezdők edzését is az ellenőrzőpontok kijelölésével, míg a helyszíni feladatokat Dobróka Anett (Ancsi) irányítja néhány rutinos tagunk segítségével.

Milyen versenyzési lehetőségeim lesznek?

Néhány Budapest környéki versenyt már a legfiatalabbaknak is a figyelmébe ajánlunk. Az itteni sikeres részvételt követően a nagyobb országos versenyeken való szereplést is segítjük, így tagjaink minden évben bejárják az országot az Őrségtől az Aggtelekig. Élversenyzőink a világversenyek rendszeres résztvevői, ezért az ő felkészülésük érdekében évente több külföldi versenyre is szervezünk csapatot (nem csak nekik). Ennek köszönhetően Európa legérdekesebb helyeire is többször eljutottunk már a skandináv mocsaraktól a portugál sziklamezőkig.

Scroll to Top