Történetünk

1987

10-12 fiatal versenyzővel megalakul a kerületünkben akkor már működő MOM SE-ben a tájfutó szakosztály, melynek Borosznoki László (Bobó) lett a vezetője, Deseő László (Dixi papa) pedig az edzője.

1987

A Bossánszky Krisztina, Vastagh Gabriella, Deseő Orsolya összeállítású váltó N15 kategóriában megszerzi első bajnoki címünket.

1989

Deseő Orsolya megszerzi első egyéni országos bajnoki aranyunkat az N17 kategória klasszikus távjának megnyerésével.

1990

Kopanyecz Attila veszi át az edzői teendőket. Hozzáértését dicséri, hogy elnyerte az Év edzője díjat a Magyar Tájékozódási Futó Szövetségtől.

1993

Április 4-én a János-hegyen Budakeszi focipálya központtal megrendezzük az első MOM Kupát.

1993

Zsebeházy Zsolt pilisvörösvári győzelmével a fiúk is elkezdik gyűjteni a bajnoki címeket.

1994

Pertti Torstila finn nagykövet vándordíjat alapít szakosztályunk legjobb versenyzőinek. Az első díjazott Bíró Alma.

A MOM gyár megszűnése után egy-két évig önálló klubként működünk.

1996

Kisvölcsey Ákos (Vöcsök) az új edzőnk. Tanítványai összesen több mint 150 magyar bajnoki címet szereznek az ezt követő években, de az itt felsorolt nemzetközi eredményeket is az ő felkészítésével érik el versenyzőink. Ennek köszönhetően 2019-ig öt alkalommal is elnyerte az Év edzője díjat.

2000

Budapest XII. kerület önkormányzata létrehozza a Hegyvidék SE-t, melynek alapító tagjai közé tartozunk. A jól bejáratott nevünket mindenképpen meg akartuk tartani, így lettünk mi a MOM tájfutó szakosztály.

2001

Zsebeházy István megszerzi szakosztályunk első nemzetközi aranyérmét. Isti, a csehországi ifi Eb hosszútávú versenyének megnyerésével, megkoronázza addigi eredményeinket és a mai napig viszonyítási pont legtehetségesebb versenyzőink számára.

2002

Egyesületünk első országos bajnokságát rendezi. A keszthelyi normáltávú bajnokság elnöke Bobó, a pályakitűzője Kopanyecz Attila.

2003

Isti ismét Európa legjobbja (ezúttal sprinten), ennek köszönhetően ő az első magyar versenyző, aki két egyéni aranyérmmel büszkélkedhet az ifi Eb-k történetében.

2003

A Salfer Viktor, Tas Máté, Mets Márton, Györgyi-Ambró Gergely, Zsebeházy István összeállítású csapatunk megnyeri az egyesületi váltóbajnokságot a férfiaknál (ez egy korosztályokon átívelő versenyszám), így minden bajnokságról rendelkezünk már bajnoki arannyal.

2006

Az első nemzetközi sikersorozatunkban 6 egymást követő ifjúsági Európa-bajnokságon is sikerült érmet szereznie legalább egy versenyzőnknek. Összesen 5 versenyzőnk (Zsebeházy István, Tas Katalin, Őry Eszter, Györgyi-Ambró Gergely és Mets Márton) szerez legalább egy érmet ebben az időszakban.

2012

Borosznoki László elnyeri a legrangosabb magyar tájfutó kitüntetést, a Skerletz Iván-díjat.

2012

Pontbegyűjtő Országos Csapatbajnokságot rendezünk Uzsa központtal. A verseny elnöke Borosznoki László, míg a pályákat Zsebeházy István készíti.

2013

Szakosztályunk megszerzi 100. bajnoki aranyát.

2014

A 11 éves Zempléni Lilla két országos bajnoki címet is nyer ebben az évben, ezzel ő legfiatalabb bajnokunk.

2015

Országos Normáltávú Egyéni Bajnokságot és Egyesületi Váltóbajnokságot rendezünk a Pilisben, a Hoffmann-kunyhónál. A verseny elnöke ismét Bobó, a minőségi pályák kitűzéséről Isti és Vöcsök gondoskodnak.

2016

Gárdonyi Csilla megszerezi első ifjúsági Európa-bajnoki címét, ezúttal még csak váltóban. 

2016

A női váltónk először nyeri meg az egyesületi váltóbajnokságot és ezt követően 5-ször védi meg ezt a címet. A váltókban Gárdonyi Csilla, Czakó Bogi, Zempléni Lilla, Kézdy Bori, Sárközy Rita és Zsófia, Mikes Janka, Gerzsényi Bodza és Szakál-Biró Sára szerepelt ebben az időszakban.

2017

Csilla elkezdi gyűjteni az egyéni aranyérmeit mindkét egyéni szám (sprint és hosszú) megnyerésével a szlovák ifi Eb-n. Ilyen sikerre csak ő volt képes Magyarországról.

2018

A bolgár ifi Eb-n Csilla újabb aranyat nyer, ezúttal sprinten. Ezzel (Istit lehagyva) már neki lett a legtöbb egyéni aranya a magyarok közt a verseny történetében.

2018

Szakosztályunk eddigi legnagyobb sikere: Csilla junior világbajnoki címet szerez középtávon! Riválisai elvesztek a borókabokrok között, ő viszont szinte végig magabiztosan navigál, így aranyérem a jutalma.

2019

Öskü központtal Középtávú és Váltó Országos Bajnokságot rendezünk. Az elnöki teendőket ismét Borosznoki László látja el, míg a pályákat Zsebeházy István, Kisvölcsey Ákos és Györgyi Péter tűzik.

2019

Csilla utolsó ifi Eb-je se múlik el arany nélkül, ezúttal a hosszútáv küzdelmeiben győzedelmeskedik Fehéroroszországban, míg a francia junior Európa Kupán egy aranyat és egy bronzot szerez.

2020

Az MTFSz 50. születésnapját ünnepelve kitünteti történetének 50 legfontosabb személyiségét, köztük Borosznoki Lászlót és Kisvölcsey Ákost.

2020

A XII. kerületen belüli szervezeti átalakítások miatt a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. tájfutó szakosztálya lettünk.

2021

Czakó Boglárka megnyeri a svéd sprintbajnokságot, így hazai aranyai után az egyik legnagyobb tájfutónemzet csúcseseményén is győzelmet szerez (ráadásul a következő évben megismétli ezt a sikert).

2022

Mikes Janka ifi Európa-bajnoki címet szerez. Janka a sprintet nyeri meg a hazai rendezésű versenyen.

2023

Gárdonyi Csilla megszerezi 50. országos bajnoki címét, épp 10 évvel az első bajnoki aranya után.

2023

Czakó Boglárka junior világbajnok! Bogi számos korábbi nemzetközi érem után a magyar váltóval éri el első aranyát világversenyen.

Scroll to Top